Zangstudio


Zanglessen in Grevenbicht en Heerlen
Zangstudio Diana Olierook biedt zanglessen aan voor zowel kinderen als volwassen. De basis van alle lessen en cursussen die worden aangeboden, bestaat uit het aanleren van een gedegen zangtechniek, volgens de succesvolle, wereldwijd gebruikte techniek EVT (Estill Voice Training), waarin Diana de enige Certified Master Teacher in Limburg is. De zanglessen hebben een populaire en praktijkgerichte aanpak en veel aandacht voor performance en interpretatie.

In januari 2011 startte Diana haar zangschool met het concept Junior Star Factory (voor kinderen vanaf 6 jaar). Dit groeide binnen enkele weken uit tot een groot succes! Al snel kwam er ook vraag naar zangles voor volwassenen. Het werd daarom eind 2012 tijd voor het nemen van een nieuwe stap: het openen van de Hometown Studio in Grevenbicht.

De in de Hometown Studio gevestigde zangstudio is voorzien van de modernste faciliteiten die het mogelijk maken om zo praktijkgericht en aansprekend mogelijk te werk te gaan. Zo zijn er professionele opnamefaciliteiten (zowel voor audio- als video-opnames), is de ruimte aangekleed met podiumverlichting, is er een zanginstallatie en zijn er ook presentatiefaciliteiten voor het geven van modern opgezette theorielessen.

Het is tevens mogelijk om zanglessen te volgen op onze dependance in Heerlen. In onze studio te Bekkerveld 1 worden op woensdagmiddag en donderdagmiddag/-avond zanglessen gegeven voor zowel kinderen als volwassenen.

Wat is EVT?
Kort uitgelegd: EVT is een Amerikaanse techniek die wereldwijd gebruikt wordt. Het leert je hoe het stemapparaat eruit ziet en werkt en hoe je daarmee op een verantwoorde manier vele sounds kunt produceren, toepasbaar van jazz/pop/rock tot klassiek, maar ook in het spreken. Alles in deze techniek is wetenschappelijk onderbouwd. In level 1 leer je alle onderdelen kennen die je gebruikt (de zogenaamde Compulsory Figures) en in level 2 leer je deze onderdelen (“ingrediënten”)  te combineren tot  6 recepten, de Voice Qualities: Speech, Falsetto, Sob, Twang, Belt en Opera. EVT is geschikt voor iedereen die zijn stem veel gebruikt: zangers, zangdocenten, logopedisten, acteurs etc.

Voor een uitgebreidere uitleg zie het artikel “Zingen is meer dan alleen maar ademhalingsoefeningen“, waarin Diana het verschil uitlegt tussen de klassiekere technieken en de veel modernere en zeer gedetailleerde  EVT techniek.

Wie is Diana Olierook?
Diana Olierook is Certified Master Teacher (de enige in de provincie Limburg) in de wereldwijd populaire zangtechniek EVT en een zangeres met zeer veel praktijkervaring en passie voor haar vak. Met een moeder die zangeres is en een opa die jarenlang optrad als accordeonist-zanger, werd muziek er bij Diana met de paplepel ingegoten. Al in haar kinderjaren trad zij regelmatig op in landelijke televisieprogramma’s en sinds haar 16de staat zij als professioneel popzangeres op het podium. Tevens studeerde zij af als Bachelor in Media en Entertainment Management. Diana is de bedenker van o.a. de concepten Junior Star Factory, de Popzang & Performance academie, en de Hometown Studio YouTube-band en sinds 2012 runt zij, samen met Rick Maassen, muziekschool Hometown Studio. Daarnaast is zij zangeres van o.a. de bands Dimension12 en Universe.

Concepten
Zangstudio Diana Olierook biedt cursussen in groepsverband aan voor vrijwel alle doelgroepen, maar het is ook mogelijk om privé of duo lessen te volgen.
Lees meer over de concepten door op onderstaande links te klikken:

Workshops
Klik hier voor het uitgebreide aanbod aan workshops.

 

Laatste Nieuws

  • NIEUW! Cursus Songwriting
    SCHRIJF JE NU IN! CURSUS SONGWRITING Je wordt opgeleid op het gebied van Lyrics, Melodie, Arrangement, Zangtechniek en Interpretatie, met als eindresultaat een eigen song, inclusief professionele studio-opname! In de eerste 6...
  • Junior Star Factory brengt swingende kerstsingle uit!
    Junior Star Factory is al sinds 2011 een populair concept voor jong zangtalent uit Zuid- en Midden-Limburg. Kinderen tussen de 6 en ongeveer 14 jaar krijgen hierbij wekelijks zang- en performanceles. Normaal...

Contact

Hometown Studio
Ds. Dr. Deelemansstraat 9B
6127 AL Grevenbicht
E. info@hometownstudio.nl
T. +31(0) 6 22 35 77 23
logowebsite2klein