Nieuw project: Hometown Studio zoekt nieuwe YouTube-band!

Heb je altijd al een  YouTube artiest willen worden? Vind je het leuk om nummers op een creatieve en eigen manier te coveren en daar zelf over na te denken? Ben je goed in solo én meerstemmig zingen?

Dan is dit project vast en zeker iets voor jou!
We zijn op zoek naar enthousiast zangtalent tussen de 14 en 20 jaar, dat het leuk vindt om ongeveer eens per twee maanden een eigen YouTube cover op te nemen met een groep bestaande uit 6 zangers/zangeressen. Het project wordt uitgevoerd op 16 zaterdagen in het komende schooljaar (de lesdagen duren 3 uur).  De bedoeling is dat de groep (ongeveer) om de week bij elkaar komt om de YouTube covers samen te creëren en in te studeren. Er zijn steeds 3 repetities/lessen voor 1 cover en daarna volgt de opname. Er wordt dus een serieuze aanpak verwacht! Niet alle repetities zijn onder begeleiding van een docent. De zelfstandige repetities worden echter wel vooraf gepland en de studio in Grevenbicht wordt hiervoor ter beschikking gesteld (maar mogen in overleg ook ergens anders gepland worden als dat beter uit komt). Het lesschema ziet er als volgt uit:

les 1 les les 9 les
les 2 repetitie (zelfstandig) les 10 repetitie (zelfstandig)
les 3 les les 11 les
les 4 opname les 12 opname
les 5 repetitie (zelfstandig) les 13 repetitie (zelfstandig)
les 6 les les 14 les
les 7 repetitie (zelfstandig) les 15 repetitie (zelfstandig)
les 8 opname les 16 opname

 

De lessen en opnames vinden plaats in de Hometown Studio te Grevenbicht. De kosten voor dit totale project (16 weken les/repetities/opnames verspreid over het hele schooljaar) bedragen 250 euro. Dit mag in 5 maandelijkse termijnen betaald worden.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om aan dit project deel te nemen?

 • Toezegging tot deelname betekent ook dat je verplicht bent om het hele traject van 16 lesweken (verspreid over een heel schooljaar) deel te nemen en om er ook (hoge uitzonderingen daargelaten) alle 16 les/repetitiedagen te zijn.
 • Je bent een zangtalent tussen de 14 en 20 jaar (m/v).
 • Je kunt goed functioneren in groepsverband en bent in staat om (deels zonder begeleiding van een docent) met de groep te werken aan een creatief en goed eindresultaat.
 • Je vindt het leuk om afwisselend solo en meerstemmig te zingen.
 • Je vindt het leuk (en gaat er dus ook mee akkoord) dat de nummers op YouTube geplaatst worden en gepromoot worden via o.a. social media.
 • Je bent bereid om ook thuis te oefenen, zodat de repetities/lessen zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingevuld.
 • Je bent bereid komend schooljaar met de groep een optreden te verzorgen tijdens het Hometown Studio Zomerconcert en het Open podium en mocht de kans zich voordoen mee te werken aan een aantal andere optredens die leuk zijn om de groep te promoten.
 • Het bespelen van een muziekinstrument is niet noodzakelijk, maar als je een instrument bespeelt is dat wel erg leuk en wellicht ook handig bij het samen creëren van de covers.
 • Het project gaat pas van start als er 6 geschikte zangers/zangeressen gevonden zijn. Mocht dit niet lukken of niet op tijd lukken, dan kan het zijn dat het project alsnog doorgaat maar dat de voorwaarden (aantal lesweken en kosten) worden aangepast. Uiteraard ben je vrij om te kiezen of je in dat geval nog wel of niet wil deelnemen.

 

Heb je interesse? Stuur dan voor 1 september 2017 een mailtje met je motivatie waarom jij de geschikte kandidaat bent voor dit project naar info@hometownstudio.nl. Bij te veel aanmeldingen of indien we je niet goed genoeg kennen, worden er mogelijk nog audities gehouden.

Laatste Nieuws

 • NIEUW! Cursus Songwriting
  SCHRIJF JE NU IN! CURSUS SONGWRITING Je wordt opgeleid op het gebied van Lyrics, Melodie, Arrangement, Zangtechniek en Interpretatie, met als eindresultaat een eigen song, inclusief professionele studio-opname! In de eerste 6...
 • Junior Star Factory brengt swingende kerstsingle uit!
  Junior Star Factory is al sinds 2011 een populair concept voor jong zangtalent uit Zuid- en Midden-Limburg. Kinderen tussen de 6 en ongeveer 14 jaar krijgen hierbij wekelijks zang- en performanceles. Normaal...

Contact

Hometown Studio
Ds. Dr. Deelemansstraat 9B
6127 AL Grevenbicht
E. info@hometownstudio.nl
T. +31(0) 6 22 35 77 23
logowebsite2klein