Nieuw in Limburg: Zwangles en Babyzingen!

zwangles2

-Grevenbicht- We kennen al zwangerschapsgym, zwangerschapsjoga, zwangerschapszwemmen…, maar “zwangles” is voor de meesten nog een nieuw begrip! Zwangles combineert zangles met een zwangerschapscursus. Onder leiding van een professional studeer je meerstemmige popnummers in: feel good songs waarbij je uit volle borst kunt zingen en mooie ballads die extra bijzonder zijn om ze te zingen met een kind in je buik. Het zingen schept al snel een band tussen de cursisten waardoor de lessen als zeer ontspannend en positief worden ervaren.  Voor de cursisten die de smaak de pakken hebben gekregen is er tevens een vervolgcursus mogelijk, namelijk Baby- en Peuterzingen, waarbij (groot)ouders zingen met hun baby of peuter op schoot.

Zwangles is in 2011 bedacht en opgericht door Maaike Rijnsburger. Zij is muziekdocent en doula in Utrecht en omgeving. Het concept is daar inmiddels al jaren een succes en verspreidt zich langzaam door het land! Na de komst van een tweede succesvolle locatie in Rosmalen en een nog opstartende locatie in Venlo, kun je  nu ook bij Hometown Studio in Grevenbicht (gemeente Sittard-Geleen) “Zwangles” volgen!

Positief effect
Als je zingt wordt het hormoon endorfine aangemaakt, ook wel bekend als het gelukshormoon. Endorfine zorgt voor gevoelens van plezier en euforie. Hetzelfde hormoon zorgt tijdens de bevalling voor een natuurlijke pijnstilling. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s na de geboorte liedjes kunnen herkennen die ze in de baarmoeder al vaak gehoord hebben. Zingen tijdens je zwangerschap heeft zo een positief effect op jouzelf en op de baby.

Informatief
De cursus wordt gegeven door zangcoach Diana Olierook (Certified Master Teacher in de zangtechniek EVT en mede-eigenaar Hometown Studio). Hoewel zij, in tegenstelling tot oprichtster Maaike Rijnsburg, geen professional in de geboortezorg is, is er wel een koppeling tussen zingen en de bevalling. Het aanleren van een lage ademhalingstechniek en het doen van ontspanningsoefeningen komen tijdens de bevalling zeker van pas. Er wordt tevens op een van de cursusavonden een professional uit de geboortezorg uitgenodigd die de cursisten alles kan vertellen over de bevalling en kraamtijd en die alle vragen kan beantwoorden.

Baby- en Peuterzingen
Tijdens Zwangles zing je met een kindje in je buik en dat is heel bijzonder! Ook na de bevalling is zingen voor en met je kind heerlijk, maar samen zingen met verschillende ouders en kinderen is nog leuker! Bij Baby- en Peuterzingen, zingen de ouders met de kinderen op schoot en als ze groot genoeg zijn, zingen de kinderen gezellig mee. Ook opa’s en oma’s met kleinkinderen zijn van harte welkom.  De ouders krijgen eenvoudige tips m.b.t. zangtechniek en leren diverse leuke liedjes die ze ook thuis voor en met de kinderen kunnen zingen. De kinderen worden op deze manier al op jonge leeftijd in contact gebracht met muziek, wat goed is voor hun (muzikale) ontwikkeling.

De liedjes die gezongen worden zijn vaak interactief, zodat de kinderen die groot genoeg zijn, middels bewegingen en dansjes kunnen meedoen. De kleinere baby’s genieten daar stil op schoot van mee.

Baby- en Peuterzingen is een leuke, sociale activiteit voor kinderen van 0 tot 4 jaar, die zowel ouders  als kinderen met elkaar in contact brengt en beide doelgroepen steken er veel van op. Een heerlijke hobby, die je samen met je kleintje kunt uitvoeren en natuurlijk een cursus die een goed vervolg biedt voor Zwanglescursisten die er geen genoeg van kunnen krijgen!  De cursus is zowel mogelijk in Grevenbicht als in de dependance in Heerlen.

Ga naar:

Laatste Nieuws

  • NIEUW! Cursus Songwriting
    SCHRIJF JE NU IN! CURSUS SONGWRITING Je wordt opgeleid op het gebied van Lyrics, Melodie, Arrangement, Zangtechniek en Interpretatie, met als eindresultaat een eigen song, inclusief professionele studio-opname! In de eerste 6...
  • Junior Star Factory brengt swingende kerstsingle uit!
    Junior Star Factory is al sinds 2011 een populair concept voor jong zangtalent uit Zuid- en Midden-Limburg. Kinderen tussen de 6 en ongeveer 14 jaar krijgen hierbij wekelijks zang- en performanceles. Normaal...

Contact

Hometown Studio
Ds. Dr. Deelemansstraat 9B
6127 AL Grevenbicht
E. info@hometownstudio.nl
T. +31(0) 6 22 35 77 23
logowebsite2klein