Introductory Workshop EVT op 27 mei 2017

Sinds 2015 is Diana Olierook Certified Master Teacher (CMT) in Estill Voice Training (EVT) . Dit betekent dat zij, na het volgen van een opleiding van 4,5 jaar, gecertificeerd is om les te mogen geven in de zangtechniek EVT. Diana is een van de 24 gecertificeerde EVT-docenten in Nederland en de enige in Limburg.

Wat is EVT?

Kort uitgelegd: EVT is een Amerikaanse techniek die wereldwijd gebruikt wordt. Het leert je hoe het stemapparaat eruit ziet en werkt en hoe je daarmee op een verantwoorde manier vele sounds kunt produceren, toepasbaar van jazz/pop/rock tot klassiek, maar ook in het spreken. Alles in deze techniek is wetenschappelijk onderbouwd. In level 1 leer je alle onderdelen kennen die je gebruikt (de zogenaamde Compulsory Figures) en in level 2 leer je deze onderdelen (“ingrediënten”)  te combineren tot  6 recepten, de Voice Qualities: Speech, Falsetto, Sob, Twang, Belt en Opera. EVT is geschikt voor iedereen die zijn stem veel gebruikt: zangers, zangdocenten, logopedisten, acteurs etc.

Voor een uitgebreidere uitleg zie het artikel “Zingen is meer dan alleen maar ademhalingsoefeningen“, waarin Diana het verschil uitlegt tussen de klassiekere technieken en de veel modernere en zeer gedetailleerde  EVT techniek.

Introductory workshops

New-Courses-Just-AnnouncedEVT wordt over de hele wereld onderwezen en kent een aantal standaard cursusvormen, namelijk:

  • Introductory workshop
  • Level 1
  • Level 2
  • Advanced workshops

Bij Hometown Studio bieden wij de Introductory workshops aan, die gegeven mogen worden door Certified Master Teachers.

Bij het volgen van een Introductory workshop krijg je in een dag een goede samenvatting van wat de techniek EVT inhoudt. Het is heerlijk om even, samen met andere enthousiaste mensen, ondergedompeld te worden in de wereld van de stemtechniek! Het geeft de meeste deelnemers (zowel beginners als ver gevorderde zangers/zangdocenten/logopedisten) enorme eye openers en inzicht in alle mogelijkheden die er zijn met betrekking tot stemgebruik.  Op basis daarvan kun je besluiten om je kennis verder te verdiepen middels het volgen van een Level 1 cursus (duurt 3 dagen) en een Level 2 cursus (duurt 2 dagen) bij een Certified Course Instructor (CCI), en/of middels het volgen van lessen bij een Certified Master Teacher.

We beginnen de Introductory workshop met een korte presentatie over het Estill Voice model. Daarna gaan we diverse figuren en Voice Qualities uit de Level 1  en 2 cursussen uitproberen. We eindigen de dag met een zangsessie, waarin iedereen de geleerde technieken kunnen toepassen.

Voor het deelnemen aan een Introductory workshop is geen kennis van EVT of enkele zangervaring vereist. De workshop is ook zeer geschikt voor mensen die hun spreekstem in het dagelijks leven veel gebruiken, zoals acteurs, docenten en logopedisten.

Practice group

Heb je al basiskennis opgedaan over EVT  (bijvoorbeeld in een cursus of in privélessen van een EVT docent) en wil je de technieken eens een of twee dagen intensief oefenen? Dan is de Practice group iets voor jou! In de Practice group gaan we een dag aan de slag met allemaal enthousiaste EVT-gebruikers! We oefenen de Level 1 en Level 2 figuren en Voice Qualities en passen de technieken toe in liedjes. Hierbij leer je van elkaar, maar er is natuurlijk ook genoeg tijd om individuele vragen te beantwoorden.

Upcoming courses

Introductory Workshop
Time: Sat. 27. May 2017, 10.00 – 18.00
Place: Hometown Studio Grevenbicht (www.hometownstudio.com)
Price: 100 euro incl. coffee, tea, snack
Presenter: CMT, Diana Olierook (Language: Dutch/English)

Practice group Level 1 figures
Nog geen datum voor 2017 gepland. Heb je interesse in een practice group? Stuur dan even een e-mail!

Practice group Level 2 Voice Qualities
Nog geen datum voor 2017 gepland. Heb je interesse in een practice group? Stuur dan even een e-mail!

Aanmelden kan via info@hometownstudio.nl

Laatste Nieuws

  • NIEUW! Cursus Songwriting
    SCHRIJF JE NU IN! CURSUS SONGWRITING Je wordt opgeleid op het gebied van Lyrics, Melodie, Arrangement, Zangtechniek en Interpretatie, met als eindresultaat een eigen song, inclusief professionele studio-opname! In de eerste 6...
  • Junior Star Factory brengt swingende kerstsingle uit!
    Junior Star Factory is al sinds 2011 een populair concept voor jong zangtalent uit Zuid- en Midden-Limburg. Kinderen tussen de 6 en ongeveer 14 jaar krijgen hierbij wekelijks zang- en performanceles. Normaal...

Contact

Hometown Studio
Ds. Dr. Deelemansstraat 9B
6127 AL Grevenbicht
E. info@hometownstudio.nl
T. +31(0) 6 22 35 77 23
logowebsite2klein