Drums

In januari 2010 opende Rick Maassen zijn drumschool in  Born. Sinds januari 2013 is Drumschool Rick Maassen echter onderdeel van Hometown Studio te Grevenbicht. In deze nieuwe ruimte zijn de perfecte faciliteiten aanwezig voor het aanbieden van een royaal lessenpakket!

Drumles is te gek!

Daar kun je zelf achter komen als je je aanmeldt voor een proefles. Je leert wat JIJ wil leren! Muziek leren spelen die jij zelf uitzoekt en te gek vindt. Door deze persoonlijke manier van les geven kun je na een paar lessen al lekker muziek maken! Er is ook een mogelijkheid tot het volgen van percussieles of  een HAFA slagwerkopleiding. De drumlessen worden gegeven door Rick Maassen.

Ook bestaat er de mogelijkheid om diverse workshops en cursussen zoals percussie, Percussion & Pulse of bandcoaching te volgen.

Er zijn ook mogelijkheden om samen te spelen in de percussiegroep of bij de popband.

Neem voor meer informatie of het aanmelden voor een proefles contact op met Rick Maassen: info@rickmaassen.nl of +31(0)6 – 23319408.

Onze drumdocenten:

 

Rick Maassen, drums jazz/pop, percussie, HAFA slagwerk

 

Rick Maassen is geboren op 19 juni 1985 te Geleen. Hij woont echter al zijn hele leven in het kleine en rustige Grevenbicht. Omdat zowel zijn ouders als Bio Rick fotogrootouders actief waren bij Harmonie St. Cecilia groeide hij op met muziek. Vooral slagwerk om precies te zijn. Zijn vader John was instructeur van de drumband. Vandaar dat Rick op jonge leeftijd de trommelstokjes ter hand nam en begon te trommelen. Na niet al te lang oefenen speelde hij met veel plezier mee bij de drumband en later ook bij de harmonie. Ook volgde hij lessen van Jo Meijs en Juan Gallardo op muziekschool Odeion te Beek.

Hier bleef het echter niet bij want hij interesseerde zich naast klassieke muziek ook voor lichte muziek en daarom moest er natuurlijk een drumstel aangeschaft worden. Aan het begin van zijn middelbare school carrière startte hij een bandje met zijn beste vrienden en dit was het ontstaan van FunkMonster. Rick deed steeds meer ervaring op en viel regelmatig in bij slagwerkgroepen, blaasorkesten en bands. Naast FunkMonster speelde hij nu ook in coverband Pitchlight. Na zijn middelbare school heeft hij een jaar lang keihard geoefend om toegelaten te worden aan het Conservatorium in Maastricht. In 2004 werd hij dan ook toegelaten tot de opleiding slagwerk klassiek die hij in juni 2008 afrondde. Hij volgde hier lessen van o.a. Pieter Jansen, Werner Otten en Ron van Stratum. Tijdens deze opleiding nam hij terloops ook nog de basgitaar ter hand en leerde zichzelf spelen. Na de opleiding slagwerk klassiek was Rick het studeren nog niet moe. Hij werd toegelaten tot de opleiding drums jazz/pop eveneens aan het Conservatorium in Maastricht. Deze werd afgerond in juni 2012. Hiernaast begint hij zich nog meer toe te leggen op basgitaar door les te volgen bij o.a. Roman Korolik. Hij is inmiddels ook drummer bij Grupo Go, bassist bij coverband Universe en Dimension 12 en freelance muzikant bij diverse (studio)projecten.

 

Laatste Nieuws

  • NIEUW! Cursus Songwriting
    SCHRIJF JE NU IN! CURSUS SONGWRITING Je wordt opgeleid op het gebied van Lyrics, Melodie, Arrangement, Zangtechniek en Interpretatie, met als eindresultaat een eigen song, inclusief professionele studio-opname! In de eerste 6...
  • Junior Star Factory brengt swingende kerstsingle uit!
    Junior Star Factory is al sinds 2011 een populair concept voor jong zangtalent uit Zuid- en Midden-Limburg. Kinderen tussen de 6 en ongeveer 14 jaar krijgen hierbij wekelijks zang- en performanceles. Normaal...

Contact

Hometown Studio
Ds. Dr. Deelemansstraat 9B
6127 AL Grevenbicht
E. info@hometownstudio.nl
T. +31(0) 6 22 35 77 23
logowebsite2klein