Drums

In januari 2010 opende Rick Maassen zijn drumschool in  Born. Sinds januari 2013 is Drumschool Rick Maassen echter onderdeel van Hometown Studio te Grevenbicht. In deze nieuwe ruimte zijn de perfecte faciliteiten aanwezig voor het aanbieden van een royaal lessenpakket!

Drumles is te gek!

Daar kun je zelf achter komen als je je aanmeldt voor een proefles. Je leert wat JIJ wil leren! Muziek leren spelen die jij zelf uitzoekt en te gek vindt. Door deze persoonlijke manier van les geven kun je na een paar lessen al lekker muziek maken! Er is ook een mogelijkheid tot het volgen van percussieles of  een HAFA slagwerkopleiding. 

Ook bestaat er de mogelijkheid om diverse workshops te volgen.

Neem voor meer informatie of het aanmelden voor een proefles contact op met Rick Maassen: info@rickmaassen.nl of +31(0)6 – 23319408.

Onze drumdocenten:

 

Rick Maassen, drums jazz/pop, HAFA slagwerk

 

Rick Maassen is geboren op 19 juni 1985 te Geleen. Hij woont echter al zijn hele leven in het kleine en rustige Grevenbicht. Omdat zowel zijn ouders als grootouders actief waren bij Harmonie St. Cecilia groeide hij op met muziek. Vooral slagwerk om precies te zijn. Zijn vader John was instructeur van de drumband. Vandaar dat Rick op jonge leeftijd de trommelstokjes ter hand nam en begon te trommelen. Na niet al te lang oefenen speelde hij met veel plezier mee bij de drumband en later ook bij de harmonie. Ook volgde hij lessen van Jo Meijs en Juan Gallardo op muziekschool Odeion te Beek.

Hier bleef het echter niet bij want hij interesseerde zich naast klassieke muziek ook voor lichte muziek en daarom moest er natuurlijk een drumstel aangeschaft worden. Aan het begin van zijn middelbare school carrière startte hij een bandje met zijn beste vrienden en dit was het ontstaan van FunkMonster. Rick deed steeds meer ervaring op en viel regelmatig in bij slagwerkgroepen, blaasorkesten en bands. Naast FunkMonster speelde hij nu ook in coverband Pitchlight. Na zijn middelbare school heeft hij een jaar lang keihard geoefend om toegelaten te worden aan het Conservatorium in Maastricht. In 2004 werd hij dan ook toegelaten tot de opleiding slagwerk klassiek die hij in juni 2008 afrondde. Hij volgde hier lessen van o.a. Pieter Jansen, Werner Otten en Ron van Stratum. Tijdens deze opleiding nam hij terloops ook nog de basgitaar ter hand en leerde zichzelf spelen. Na de opleiding slagwerk klassiek was Rick het studeren nog niet moe. Hij werd toegelaten tot de opleiding drums jazz/pop eveneens aan het Conservatorium in Maastricht. Deze werd afgerond in juni 2012. Hiernaast begint hij zich nog meer toe te leggen op basgitaar door les te volgen bij o.a. Roman Korolik. Hij is inmiddels ook drummer bij coverbands Universe en Dimension 12, Grupo Go en freelance muzikant bij diverse (studio)projecten.

 

Dirk van Cleef, drums pop/rock

 

Dirk begon zijn muzikale loopbaan toen hij 4 jaar oud was. Hij deed toen al niets liever dan overal op trommelen en begon zijn muzikale loopbaan bij de plaatselijke schutterij en harmonie. Niet gek dat Dirk besloot om in 2014 te gaan studeren aan het conservatorium in Rotterdam (Codarts) in de richting drums pop/rock. Op het conservatorium volgde hij lessen bij o.a. Hans Eijkenaar en Martijn Vink. Dirk is actief geweest bij verschillende bands en projecten in de Benelux. Hij speelde onder andere met coverband Pitchlight in een uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Ook is Dirk jaren actief geweest in de Rock band TPM. Met deze band heeft hij 2 Ep’s opgenomen en heeft hij optredens verzorgd in binnen en buitenland. Op dit moment is Dirk zich voornamelijk aan het specialiseren op het lesgeven. Hij is weer opnieuw gaan studeren om over een paar jaar voor de klas te kunnen staan als (muziek)docent.

 

 

Laatste Nieuws

  • NIEUW! Cursus Songwriting
    SCHRIJF JE NU IN! CURSUS SONGWRITING Je wordt opgeleid op het gebied van Lyrics, Melodie, Arrangement, Zangtechniek en Interpretatie, met als eindresultaat een eigen song, inclusief professionele studio-opname! In de eerste 6...
  • Junior Star Factory brengt swingende kerstsingle uit!
    Junior Star Factory is al sinds 2011 een populair concept voor jong zangtalent uit Zuid- en Midden-Limburg. Kinderen tussen de 6 en ongeveer 14 jaar krijgen hierbij wekelijks zang- en performanceles. Normaal...

Contact

Hometown Studio
Ds. Dr. Deelemansstraat 9B
6127 AL Grevenbicht
E. info@hometownstudio.nl
T. +31(0) 6 22 35 77 23
logowebsite2klein